Dela
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
BOKblogg – Kapitel 2  ”Mäklarliv som Galenpanna”
VI FANN VARANDRA OCH BLIR INTE AV MED VARANDRA,
Kärleken i ung ålder handlar till stor del om att man kompletterar med en part som besitter egenskaper man själv inte har. Man möts som två motpoler, och går ihop som en enhet. Denna enhet växer sedan sig tajt, och tajtare med åren, men någonstans på vägen kan den börja även slira. Man utvecklar en kamp om att ha rätt, kamp om att få det på sitt sett, kamp om kvm i sina resp karriärer (den är 0:ad hos oss), kamp att inte behöva anpassa sig, kamp om barnens uppfostran. Så många skiljer sig och vi har iakttagit hur det ser ut i efterföljande förhållanden. Vi finner bla att det nya paret består av två likadana och ger det nya paret en betydligt lugnare tillvaro. Belyst och avstämt med vänner och fått medhåll.
Livet blir enklare om man inte behöver anpassa sig, där har min man och jag våran gråzon. Jag vill inte anpassa mig för då tappar vi drivet framåt per omgående, livet stannar för mig. Detta medan min man kan inte öka och ändra/ utveckla sig. Vadå planera, vadå driva, vadå ställa tillbaka på rätt ställe, vadå leda, vadå föregå…
När jag påtalar och visar åker jag in under ”Du skall inte tro att du kan lära mig något”, någon har dragit in jantens sista och 10.e bud, rakt nedärvt och går inte tvätta ur. Går inte lära denne man något, och endast ”hotoism” fungerar.
Jag är projektutvecklaren och Peter han förvaltaren vare sig vi vill eller inte.
Så 28 år, och vi blir inte av med varandra, vi har gått igenom för mycket, vi sitter ihop och vi parerar vidare på våra olikheter samtidigt som vi blir mer och mer ”o”anpassningsbara på våra kammare. Det är det läget man hamnar i om man slappnar av och låter sig bara ledas av livet. Tack och lov har vi växelverkan mellan vita och gråa zoner, och då vilar vi upp oss. Viktigast att ändå ha en djup och ”fixerad” relation, dvs vi har lokaliserat våra olika personligheter. Stark grundkärlek och att INTE vara långsint, är ytterligare två parametrar med högt värde i ett förhållande.
 

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse genom att komma ihåg att du har loggat in mm.