Dela
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
IGÅR KNACKADE MIN EGNA DÖD PÅ OCH FICK MIG Å TRO ATT DET VAR DAGS,
JAG VILL INTE DÖ FÖRE MINA FÖRÄLDRAR DET ÄR MER MIN PLIKT ATT ÖVERLEVA DE LIKSOM MINA BARN SKALL I SIN TUR ÖVERLEVA MIG, FÖR SÅ ÄR VI SKAPTA.
JAG VILL ÄVEN VARA KVAR HOS MIN MAN OCH DET MER ÄN NÅGONSIN, … DÄR OCH DÅ PÅ EN SEKUND INSÅG JAG ATT ”LIVET” HAR UTSATS FÖR INTRÅNG AV DÖDEN. JAG HADE FRÅNTAGITS MITT EGNA VAL OM ÖVERLEVNAD, OCH DET AV EN KÖTTBIT SOM FASTNAT.
1:A ANDETAGET INGE LUFT OCH JAG FATTADE DIREKT NU ÄR DET PÅ LIV ELLER DÖD. 2:A FÖRSÖKET OCH FORTFARANDE INGE LUFT, TÄNKER ”ÄR DET SÅ JAG SKALL DÖ?” ÄR DEN DAGEN KOMMEN ”SKALL JAG BARA DÖ SÅDÄR ÄNDÅ?”… NU DAGEN EFTER KAN JAG STANNA I DEN TANKEN ENDAST 0.5 SEKUNDER, HJÄRNAN SKJUTER IFRÅN.
3:E ANDETAGET INGE LUFT MER PANIK, NU ÄVEN BLAND DE KRING MIG, EN 18-ÅRING GREPPAR SIN MOBIL OCH BER OM LOV ATT RINGA AMBULANS, JAG HÖR OCH KÄNNER HANS STRESS TÄNKER FÖRLÅT FÖR ATT JAG UTSÄTTER DIG FÖR DETTA.
MIN MAN FATTAR LÄGET. JAG HÄVER MIG UPP HAN FÅNGAR MIG OCH GÖR ”H” ÖVNINGEN. KÖTTSTYCKET TORRT OCH STRÄVT OCH FORTSÄTTER ATT SITTA FAST… HJÄRNAN KLAGAR BITEN ÄR ”TORR SOM EN GAMMAL VINKORK” FATTAR INTE HUR HJÄRNAN FÅR TILL EN SÅDAN ASSOCIATION DET JU FÖR FAN ALLVAR ….. SKÄRP DIG LÄGG NER. DISKUSSIONEN PÅGÅR DÄR UPPE HJÄRNAN FÖRSÖKER JU KALIBRERA RÄTT MEN SKENAR PÅ….
NYA FÖRSÖK TILL ATT ANDAS MEDAN VARJE TANKE AVSLUTAS MED ”SYN” PÅ BARNEN, DET MULTITASKAS OCH HOPPAS RUNT I MITT GÅNGNA LIV, …. INNE PÅ 4-5:E FÖRSÖKET ATT ANDAS MIN MAN TRYCKER IGEN OCH HÖR HUR MINA REVBEN KNÄCKS… FORTFARANDE INGE LUFT, CHANSERNA MINSKAR FÖR VARJE FÖRSÖK …. NU UPPE I 6-7-8(?)…INGE LUFT KROPPEN KRAMPAR OCH KÄMPAR OCH JAG BÖRJAR KRÄKAS OCH DET KOMMER BARA VÄTSKA, MIN MAN OCH MIN KROPP SAMSPELAR OCH TAR VARSIN TUR….
JAG SJÄLV VILL BARA VÄNDA MIG OM OCH KOMMA IN I MIN MANS FAMN, VILL INTE STÅ MED RYGGEN MOT HONOM VILL INTE DÖ SÅ, EFTER ALLA GEMENSAMMA ÅR LÅT MIG FÅ VARA KVAR… OM INTE ….
VILL SÖKA RIKTIG NÄRHET …HJÄRNAN PROTESTERAR DEN HAR BLIVIT MED MÅNGA ”KATARINOR” PÅ SAMMA STÄLLE, VART HAR DE ALLA KOMMIT FRÅN? VILKA MÄRKLIGA BESLUT SOM SKALL TAS ..… VADÅ DÖ VACKERT NU SKALL DET KÄMPAS… PUNKT. MAN KAN SÄGA HJÄRNAN ÄR RÄTT OTRÄNAD TILL ATT DANSA MED DÖDEN.
GER DET HELA EN SISTA CHANS, SEN SKULLE JAG VÄNDA MIG OM, MÅSTE HINNA INNAN JAG SVIMMAR – SÅ HÖR JAG ETT PIPANDE LJUD – LJUD FRÅN DEN LILLA MÄNGDEN LUFT SOM HITTAR TILL LUFTSTRUPEN OCH JAG INSER ATT JAG EVENTUELLT I BÄSTA FALL KOMMER FÅ ÖVERLEVA, BEHÅLL LUGNET… SE TILL ATT HJÄRNAN SKICKAR RÄTT SIGNALER- KÄMPA VIDARE MINA HALSMUSKLER MÅSTE INSE ATT DET ÄR NERÅT DE SKALL JOBBA…. 1-2 MINUTER SENARE,… DET HADE LYCKATS BITEN VARA NERE.
I EFTERHAND HAR DET BERÄTTATS FÖR MIG ATT DET HELA FRAM TILL ATT FÅ LUFT TOG CA 15 SEKUNDER JAG SJÄLV UPPSKATTAR TIDEN TILL CA 1 MINUT.
DET HÄNDE IGÅR, TA HAND OM ER, SJÄLV SKALL JAG BARA LANDA I DET HELA…

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse genom att komma ihåg att du har loggat in mm.